Att bygga kök – ett enkelt sätt att höja livskvaliteten

Köket är en av de allra viktigaste platserna i hemmet att trivas i. Här spenderar vi en stor del av vår tid och det är ofta här vi samlar kraft under måltiderna för att få energi till nya aktiviteter. Därför är det kanske extra viktigt att just köket är utformat på ett sätt som är anpassat efter ens eget tycke och smak. Kanske är det därför det är så populärt att bygga kök idag.

Praktiska och estetiska fördelar

Att bygga nytt kök har också många konkreta praktiska fördelar, i och med att nya spisar och ugnar underlättar matlagningen och kan både spara tid och göra det roligare och enklare att laga god mat i sitt hem.

För den som vill bygga kök finns det gott om inspiration att hitta på olika håll som ett resultat av det stora intresse som finns för detta idag. Det finns mängder av klassiska kataloger från återförsäljare, och i deras butiker finns ofta provisoriska kök uppbyggda. Dessutom finns det givetvis massvis att läsa och se om detta på nätet.

ROT-avdrag gäller för att bygga nytt kök i hemmet

Om man funderar på att bygga kök är det bra att känna till hur ROT-avdraget fungerar, eftersom det innebär att priset kan minskas drastiskt jämfört med det kalkylerade. Genom detta går det nämligen att få en skattereduktion på upp till 50 000 kronor per år för halva arbetskostnaden för tjänster som involverar renovering och upprustning av bostäder, som exempelvis i köket. Se gärna den här sajten om köksrenovering för fördjupning i kostnadsberäkning för att bygga kök.

Kom även ihåg att ROT-avdraget gäller per person (ägare), inte per byggnad, så om både du och din partner står som ägare kan ni tillsammans dra av upp till 100 000 kronor i arbetskostnader! Detta gäller dock alltså inte vid nybyggnation av bostäder, så om du ska bygga kök från grunden omfattas inte detta.