Bygga bastu på egen hand eller med hjälp av proffs?

Att bada bastu är en gammal tradition som fortsatt har starkt fäste, och många väljer att bygga bastu i sitt eget hem för att alltid ha möjlighet till att kunna göra detta. Att bygga bastu är ett relativt okomplicerat byggprojekt jämfört med många andra områden, men känner man att man har tummen mitt i handen är det givetvis bäst att låta proffs ta hand om detta, för det finns gott om firmor som har att bygga bastu som specialitet och kan göra detta snabbare och elegantare än man själv är kapabel. Du kan ta in gratis offerter från företag som kan bygga bastu här.

Annars kan, om man ändå bygger själv, bygga bastu antingen helt från grunden eller med hjälp av färdiga byggsatser som monteras ihop – vilket sätt man känner passar en själv bäst kan man bara själv avgöra. Som med alla andra byggprojekt gäller dock att man behöver god planering och att det är en bra idé att se till att allt material man önskar finns tillgängligt när man ska bygga bastu, för att få genomföra en idé rakt igenom.

Bygga bastu med nytt eller gammalt hus

Är man i färd med att bygga ett nytt hus är det ett bra läge över att fundera över om man direkt ska planera in en bastuyta och uppföra en sådan. Det är trots allt inget som kräver något större utrymme och det är betydligt lättare att göra det under husbygget än att ordna till det senare om man upptäcker att man trots allt vill bygga bastu. Det är dock inte helt ovanligt att man upptäcker att man har ett utrymme i sitt hus som passar väldigt väl för att skapa en bastu av utrymmen som finns över i källare, vindar och förråd.