ROT-avdrag sänker kostnaden för renovering

Den som äger sin egen bostad har säkert märkt att det inte alls är svårt att komma på idéer om förbättringar på denna inom alla möjliga områden: man vill renovera badrummet, fasaden, köket, vardagsrummet, bygga altan eller balkong, göra ett sidogarage och så vidare.

Det är visserligen kul att ha drömmar, men till slut vill man givetvis genomföra förbättringarna, vilket många också gör till slut. Få är i ärlighetens namn händiga nog och har tid över för att göra detta själv med ett önskat resultat. Därför behöver man göra en renovering genom firma som har god kunskap inom just det område som man väljer att renovera, oavsett om det är badrum, kök, fasad eller liknande.

Avdrag för halva arbetskostnaden genom ROT

Något som gjort det betydligt billigare att renovera genom firma är ROT-avdraget, som infördes i sin nuvarande form 2008. Genom detta kan man göra skatteavdrag på halva arbetskostnaden för den här typen av arbeten på redan befintliga byggnader upp till en summa av 50 000 per person och år. Finns det flera delägare av ett hus är det med andra ord möjligt att göra ett mångdubbelt avdrag, och därmed att genomföra även stora byggprojekt med ett reducerat pris som motsvarar en stor andel av den utsatta arbetskostnaden. Noteras ska dock att detta avdrag inte gäller för flerfamiljshus och att kostnaden för arbetsmaterial inte är avdragsgill. Vill du veta mer exakt vilka regler som omfattar ROT-avdraget och vilka arbeten som är godkända kan du besöka www.rotavdragen.se.

Det finns med andra ord större möjlighet än någonsin att genomföra sitt drömprojekt utan att betala i närheten av lika högt pris som för bara några år sedan, vilket gjort det möjligt för mängder att ta chansen och förverkliga sina idéer för sitt eget hem. När man genomför en renovering genom firma ska man också komma ihåg att bostadsvärdet ökar genom denna, vilket ger än större anledning att inte omedelbart skrämmas av ekonomiska kalkyler.